Informasjon om smittevern

Oppdatert 28.10.20.

Vi er veldig opptatt av at det skal være trygt å komme på yoga hos oss. Vi har derfor utarbeidet smittvernsregler i tråd med det som er anbefalt for vår bransje iht. helsemyndighetene. Klikk her og scroll ned til informasjon knyttet til treningssentre. 

Smittevernsregler.

Yogarommet, garderobe, toaletter og felles berøringsflater osv. vil rengjøres minst en gang pr. dag.

Yogamatte og pledd: 
Alle elever må bringe med seg egen yogamatte og teppe.

Bolster/sittepute/meditasjonskrakk: 
Det er mulig å låne bolster/sittepute og meditasjonkrakk til hver klasse.
For å få tilgang til dette må man bringe med seg et rent putetrekk til hver klasse. Bolster/sittepute plasseres inne i putetrekket. På meditasjonkrakken skal putetrekket legges over krakken. Bolster/sittepute/meditasjonskrakk vil rengjøres etter hvert utlån. YLO vil informere om rutinene på første kursdag.

Garderobe og yogarom: 

  • Det skal til enhver tid være 1 meter mellom alle som er i garderoben, på vei inn og ut av garderoben, på vei inn og ut av yogarommet, og på vei inn og ut av toalettene.
  • I yogarommet vil det være merket med et kryss på gulvet hvor mattene skal ligge. Dette skal sikre at 1 meter mellom hver matte.
  • Personlige eiendeler som ikke brukes til yoga, skal legges igjen i garderoben, i bag/veske/sekk.
  • Det er ikke anledning til å legge fra seg personlige eiendeler som nøkler, mobiltelefoner osv på felles overflater som skap/hyller osv. Alt må oppbevares i bag/veske/sekk.

Generelle smittevernsregler for YLO:

  • Det er ikke tillatt å møte opp til yogaundervisning dersom man har symptomer på forkjølelse eller lignende eller er i karantene/isolasjon iht. de generelle smittevernsreglene. Yogalæreren har rett til å bortvise elever ved mistanke at dette ikke overholdes.
  • Elevene har PLIKT til å avstå fra deltakelse på yogakurs dersom man har testet positivt på Covid19. YLO har rutiner for hvordan bidra i smittesporingen hvis behov/henvendelse fra bydelsoverlegen mfl.
  • Det er ikke tillatt å møte opp til yogaundervisning dersom man har en nærkontakt (familiemedlemmer, nære venner osv) som mistenkes å være smittet av Covid19, som venter på å bli testet/prøvesvar, som er karantene/isolasjon iht. de generelle smittevernsregler. Yogalæreren har rett til å bortvise elever ved mistanke at dette ikke overholdes. Dersom du lurer på hva som defineres som nærkontakter; klikk her. 
  • Alle skal vaske hendene på toalettet, før man går inn i yogarommet eller bruke antibac som ved døren i garderoben.
  • Hostehygiene overholdes.

Dersom kurs må stenges pga smitte som er oppstått blant elever, vil det tilbys onlineundervisning som erstatning for yogaundervisningen på YLO. 

Bilde1