Informasjon om smittevern

Oppdatert 16. juni 2021.

Vi er veldig opptatt av at det skal være trygt å komme på yoga hos oss. Vi har derfor utarbeidet smittvernsregler i tråd med det som er anbefalt for vår bransje iht. helsemyndighetene.

Smittevernsregler.

Yogarommet, garderobe, toaletter og felles berøringsflater osv. vil rengjøres minst en gang pr. dag.

Yogamatte og pledd: 
Alle elever må bringe med seg egen yogamatte og teppe.

Bolster/sittepute/meditasjonskrakk: 

Det er mulig å låne bolster/sittepute og meditasjonkrakk til hver klasse.
Etter bruk plasseres bolster/sittepute/meditasjonskrakk på anvist plass; ikke legg disse tilbake i skapene, da vi vil rengjøre de etter hvert utlån.
YLO vil informere om rutinene på første kursdag.

Garderobe og yogarom: 

  • Det skal til enhver tid være 1 meter mellom alle som er i garderoben, på vei inn og ut av garderoben, på vei inn og ut av yogarommet, og på vei inn og ut av toalettene.
  • I yogarommet vil det være merket med et kryss på gulvet hvor mattene skal ligge. Dette skal sikre at 1 meter mellom hver matte.
  • Personlige eiendeler som ikke brukes til yoga, skal legges igjen i garderoben, i bag/veske/sekk.
  • Det er ikke anledning til å legge fra seg personlige eiendeler som nøkler, mobiltelefoner osv på felles overflater som skap/hyller osv. Alt må oppbevares i bag/veske/sekk.

Generelle smittevernsregler for YLO:

  • Det er ikke tillatt å møte opp til yogaundervisning dersom man har symptomer på forkjølelse eller lignende eller er i karantene/isolasjon iht. de generelle smittevernsreglene. Yogalæreren har rett til å bortvise elever ved mistanke at dette ikke overholdes.
  • Elevene har PLIKT til å avstå fra deltakelse på yogakurs dersom man har testet positivt på Covid19. YLO har rutiner for hvordan bidra i smittesporingen hvis behov/henvendelse fra bydelsoverlegen mfl.
  • Det er ikke tillatt å møte opp til yogaundervisning dersom man har en nærkontakt (familiemedlemmer, nære venner osv) som mistenkes å være smittet av Covid19, som venter på å bli testet/prøvesvar, som er karantene/isolasjon iht. de generelle smittevernsregler. Yogalæreren har rett til å bortvise elever ved mistanke at dette ikke overholdes. Dersom du lurer på hva som defineres som nærkontakter; klikk her. 
  • Alle skal vaske hendene på toalettet, før man går inn i yogarommet eller bruke antibac som ved døren i garderoben.
  • Hostehygiene overholdes.