Beskrivelse av ukentlige kurs

Her finner informasjon om de ulike kursene vi tilbyr iht. timeplanen mandager tom fredager. Scroll ned til du finner det kurset du er interessert i.

Yoga for løpere.
Kurstid: 1 ,5 klokketime.
Dette er timen for deg som ønsker å bruke yogaen som verktøy til å forebygge skader og slitasjer som følge av løping, sykling etc. Øvelsene kan også bidra til å optimalisere løpestegets faser slik at din prestasjonsevne forbedres. 
De fysiske yogaøvelsene består av styrke og strekk, samt flytsekvenser som kan brukes som oppvarming og/eller uttøying.

Klassisk yoga grunnkurs.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Dette er et kurs for deg som er helt ny til yoga. Eller for deg som ønsker å fortsette din yogapraksis i et rolig tempo.
I dette kurset jobber vi med yogastillinger som bidrar til å løse opp stress i kroppen, som tøyer og styrker muskler og ledd, og øker blodsirkulasjon i hele kroppen. Du vil også bli introdusert til Solhilsen – Surya Namaskara. I tillegg arbeider vi med pusteøvelser, avspenninger og meditasjoner. Dette er gode verktøy, for å finne ro i en hektisk hverdag.
Vi er nøye på at elevene våre lærer grunnleggende teknikk, og de fleste går både 2 og 3 grunnkurs, hvis de ønsker, før de ønsker å gå/slippes videre til videregående kurs.

Klassisk yoga videregående:
Videregående kurs bygger på grunnkurset. Det er svært viktig at eleven har god kunnskap om de grunnleggende teknikker vi underviser i på grunnkurset, se over.
Vi vil intensivere  og videreutvikle de fysiske stillingene, pusteøvelsene samt avspennings-/meditasjonsteknikkene som ble introdusert på grunnkurset. Øvelsene blir gradvis mer krevende og intensive. Kurset krever at du har minst deltatt på 2 grunnkurs i Klassisk yoga. Ta kontakt dersom du er usikker på om dette passer for deg.

Dynamisk yoga grunnkurs:
Kurstid: 1,5 klokketime.
Dynamisk yoga er litt mer fysisk krevende enn Klassisk yoga kursene.

Dynamisk yoga skaper energi, styrke, fleksibilitet, balanse og fysisk utholdenhet.
Kurset vil ha et tydelig preg rettet mot teknikk, slik at du skal få på plass en grundig og solid fysisk yogapraksis.
Vi beveger oss i en dynamisk flyt fra yogastilling til yogastilling med fokus på utvikling av kjernemuskulatur og ledd-/muskelfleksibilitet. Pusten integreres som en naturlig del av bevegelsene og bidrar til fordypning av din yogapraksis både mentalt og fysisk. Dette er en yogastil for deg som vil trene fysisk styrke, og samtidig bevare smidigheten i musklene. Yogaklassen vil alltid avsluttes med en avspenning.

Dynamisk yoga videregående:
Kurstid: 1,5 klokketime.
Dynamisk yoga er litt mer fysisk krevende enn Klassisk yoga kursene.

Videregående kurs bygger på grunnkurset. Øvelsene blir gradvis mer krevende og intensive. Kurset krever at du har som minimum deltatt på 1 grunnkurs i Dynamisk yoga hos oss.

Yin Yoga
Kurstid: 1,5 klokketime.

Nybegynnerkurset er et rolig kurs som passer for deg som er helt ny til Yin Yoga.

Åpent nivå passer for alle. Anita har svært lang erfaring i å tilpasse yogapraksisen til alle nivåer.

Begge kursene har dette felles:
Våre Yin Yoga kurs har som helhetlig fokus å komme i kontakt med vårt innerste potensiale for vekst og stillhet.
Vi arbeider etter taoistiske tradisjoner og iht. tradisjonell kinesisk medisin.
Yin Yoga er en medisinsk yogaform, hvor formålet er å skape en helhetlig balanse i kropp og sinn.
Vi arbeider i utvalgte yogastillinger en stund for å stilne oss og komme i dyp kontakt med oss selv og hvordan vi faktisk har det.
Når vi arbeider med en yogastilling over lengre tid og i tillegg arbeider med dyptgående/avspennende pust, vil vi få mulighet til å tøye og styrke dyp muskulatur, bindevev og ledd/leddbånd. Når vi går over i en ny stilling, gjør vi dette i en flytende overgang, som stimulerer kjernemuskulatur og som sørger for at livskraften er tilstede under praksis.
Pusten er svært viktig. Vi bruker lange og dype pust når vi praktiserer, med pust helt ned i bunnen av lungene. Dette gir god tilgang til oksygen for musklene. Det er viktig å huske at muskler som strekkes også trenger økt tilførsel av oksygen. Dyptgående og rolig pust senker produksjonen av stresshormoner i kroppen. Dette bidrar til økt ro på sikt.

Senior Yoga.
Kurstid: 1,5 klokketime.

Senior Yoga er et tilpasset yogakonsept for ”godt voksne ” (55+).
Kursene utføres sittende på gulvet, liggende på gulvet og stående.
Vi arbeider med kroppens styrke og fleksibilitet gjennom gode, fysiske styrkeøvelser og strekkøvelser for muskler og ledd. Vi puster helt «ned i magen”, og vi trener ytre og indre magemuskler og bekkenmuskulatur. Balanseevnen og koordinasjonen trenes. Vi håper at du samtidig vil kunne oppleve økt ro og velvære gjennom en kombinasjon av bevegelser, pusteteknikker og avspenning.

 

Do what you love...