Beskrivelse av ukentlige kurs

Alle kursene på Yogaloftet Oslo er bygget opp med tanke på en personlig utvikling for den enkelte elev gjennom kursforløpet. Undervisningen er bygget opp med en pedagogisk struktur for kursforløpet og med progresjon slik at du rolig tas med på en reise inn i yogaens verden.

Hovedretninger i våre yogatradisjoner.

Våre kurs i Klassisk Yoga har sitt filosofiske og medisinske ståsted i tradisjonell indiske tantra yoga. Kort fortalt handler denne yogatradisjonen om å forene kropp og sinn til en samlet enhet hvor man har en dyp forståelse av egne handlinger og behov. Dette er både en fysisk og mental praksis hvor målet er en sterk og sunn kropp og et klart sinn.

Våre kurs i Tradisjonell Yin Yoga har sitt filosofiske ståsted i Taoismen. Det medisinske ståstedet er Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM). På samme måte som i Klassisk Yoga, har praksisen fokus på å samle kropp og sinn til en enhet. Vi vil gjennom praksisen arbeide med å komme i kontakt med vårt innerste potensiale for stillhet og vekst; Yin tilstand i både kropp og sinn. Tradisjonell Yin Yoga er en rolig og medisinsk yogaform, hvor formålet er å skape en helhetlig balanse i kropp og sinn.

Klassisk yoga nivå 1.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Dette er et kurs for deg som er helt ny til yoga, eller for deg som ønsker å repetere og fordype deg i de grunnleggende teknikkene.
Du blir introdusert til de grunnleggende praksiser i Klassisk Yoga.
I dette kurset jobber vi med enkle yogastillinger som bidrar til å løse opp stress i kroppen, som «tøyer» og styrker muskler og ledd, og øker blodsirkulasjon i hele kroppen. Du vil også bli introdusert til Solhilsen – Surya Namaskara, en enkel dynamisk sekvens.
I tillegg arbeider vi med pusteøvelser, avspenninger, konsentrasjonsteknikker og enkle meditasjoner.
Dette er gode verktøy, for å finne ro i en hektisk hverdag.
Vi er nøye på at elevene våre lærer grunnleggende teknikk, og de fleste blir med både 2 og 3 ganger på nivå 1, før de ønsker å gå/slippes videre til nivå 2.

Klassisk yoga nivå 2.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Nivå 2 bygger på nivå 1.
Du vil på dette kursnivået tas dypere inn i yogastillingene; du vil oppleve at de blir litt mer krevende fysisk i relasjon til både styrke og strekk. Vi øker detaljeringsnivået mht. teknikk da øvelsene blir mer krevende, for å ivareta kroppen og videreutvikle praksisen som ble påbegynt på nivå 1.
Det introduseres flere pusteteknikker, som på ulike måter påvirker oss fysisk og mentalt, og vi fordyper oss spesielt i Blåsebelgen (Bhastrika).
Avspenningsteknikker og meditasjoner vil også bli litt mer omfattende og fordypende. Yoga Nidra (dybdeavspenning) introduseres i sin fulle versjon.

Klassisk yoga nivå 3.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Nivå 3 bygger på nivå 2.
Dersom du ikke er elev på Yogaloftet Oslo og har gjennomført nivå 1 og 2, må du ta kontakt med Anita før du melder deg på dette kurset slik at begge er sikre på at dette er rett nivå for deg.
Du vil fordype deg ytterligere i de fysiske yogastillingene og pusteteknikkene, hvor fokus også ligger på en viss grad av selvstendig praksis slik at du også kan praktisere hjemme ved behov.
Avspenninger og meditasjoner videreutvikles fra nivå 2.
Du vil bli introdusert til enkle Kriya teknikker (energiarbeid) hvor også Chakraene har sin plass. Vi arbeider jordnært og enkelt da dette gir oftest best effekt for det moderne mennesket.

Tradisjonell Yin Yoga nivå 1. 
Kurstid: 1,5 klokketime.

Dette er et kurs for deg som er helt ny til yoga, eller for deg som ønsker å repetere og fordype deg i de grunnleggende teknikkene.
Du blir introdusert til de grunnleggende praksiser i Tradisjonell Yin Yoga som inkluderer fysiske yogastillinger, pust og avspenning.
Vi arbeider i utvalgte yogastillinger en stund for å stilne oss og komme i dyp kontakt med oss selv og hvordan vi faktisk har det.
Dyptgående og avspennende pust og nærvær til oss selv er vesentlig for å kunne nære vår Yin energi.
Yogaprogrammene er utarbeidet iht. de medisinske prinsipper som gjelder for TKM, slik at din livskraft skal kunne flyte mellom og nære kroppens organer.

Tradisjonell Yin Yoga Nivå 2.
Kurstid: 1,5 klokketime.

Nivå 2 bygger på nivå 1.
Praksisen på nivå 2 følger samme struktur som nivå 1, men stillingene vil være litt mer fysisk krevende. Blokkeringer i vår livskraft, Qi, kan fremkomme i våre muskler og ledd. Praksisen på nivå 2 vil derfor enda tydeligere fokusere på å løsne opp disse blokkeringene og stimulerer til en god flyt i muskulaturen og løsne stive ledd.  Selv om det er en rolig yogapraksis, vil nivå oppleves som mer krevende enn nivå 2. Ta kontakt med Anita dersom du er usikker på hvilket nivå som passer for deg.

Senior Yoga.
Kurstid: 1,5 klokketime.

Senior Yoga har sitt fundament i Klassisk Yoga.
Kurset er et tilpasset yogakonsept for ”godt voksne ” (55+).
Kursene utføres sittende på gulvet, liggende på gulvet og stående.
Vi arbeider med kroppens styrke og fleksibilitet gjennom gode, fysiske styrkeøvelser og strekkøvelser for muskler og ledd. Vi puster helt «ned i magen”, og vi trener ytre og indre magemuskler og bekkenmuskulatur. Balanseevnen og koordinasjonen trenes. Praksisen ønskr å fremme en opplevelse av økt ro og velvære gjennom en kombinasjon av bevegelser, pusteteknikker og avspenning.

Yoga for løpere – tilbake på timeplanen VINTER 2021 når Ingvild er tilbake fra permisjon. 
Kurstid: 1 ,5 klokketime.
Dette er timen for deg som ønsker å bruke yogaen som verktøy til å forebygge skader og slitasjer som følge av løping, sykling etc. Øvelsene kan også bidra til å optimalisere løpestegets faser slik at din prestasjonsevne forbedres. 
De fysiske yogaøvelsene består av styrke og strekk, samt flytsekvenser som kan brukes som oppvarming og/eller uttøying.

 

Do what you love...