Beskrivelse av ukentlige kurs

Alle kursene på Yogaloftet Oslo er bygget opp med tanke på en personlig utvikling for den enkelte elev gjennom kursforløpet. Undervisningen er bygget opp med en pedagogisk struktur for kursforløpet og med progresjon slik at du rolig tas med på en reise inn i yogaens verden.

Hovedretninger i våre yogatradisjoner.

Våre kurs i Klassisk Yoga har sitt filosofiske og medisinske ståsted i tradisjonell indiske tantra yoga. Kort fortalt handler denne yogatradisjonen om å forene kropp og sinn til en samlet enhet hvor man har en dyp forståelse av egne handlinger og behov. Dette er både en fysisk og mental praksis hvor målet er en sterk og sunn kropp og et klart sinn.

Våre kurs i Tradisjonell Yin Yoga har sitt filosofiske ståsted i Taoismen. Det medisinske ståstedet er Tradisjonell Kinesisk Medisin (TKM). På samme måte som i Klassisk Yoga, har praksisen fokus på å samle kropp og sinn til en enhet. Vi vil gjennom praksisen arbeide med å komme i kontakt med vårt innerste potensiale for stillhet og vekst; Yin tilstand i både kropp og sinn. Tradisjonell Yin Yoga er en rolig og medisinsk yogaform, hvor formålet er å skape en helhetlig balanse i kropp og sinn.

Indre stillhet.
Kurstid: 1 klokketime.
Indre stillhet er sentralt i Klassisk Yoga.
Det er et begrep som viser frem mot formålet med å praktisere yoga; å kunne oppnå en opplevelse av indre stillhet i både kropp og sinn.
I tillegg er det en egen meditasjonspraksis for å fremme indre stillhet, som heter Antar Mouna. Antar betyr indre og Maouna betyr stillhet på sanskrift.
Dette kurset vil ha fokus rettet mot fysisk og mental ro.
Det vil være enkle pusteøvelser, avspenninger og en gradvis introduksjon av Antar Mouna.
Kurset passer for alle, uansett alder og yogaerfaring.
Praksisen utføres sittende, enten på gulvet eller i en god stol.

Yoga, pust & avspenning – Klassisk yoga nivå 1.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Dette er et kurs for deg som er helt ny til yoga, eller for deg som ønsker å repetere og fordype deg i de grunnleggende teknikkene.
Du blir introdusert til de grunnleggende praksiser i Klassisk Yoga.
I dette kurset jobber vi med enkle yogastillinger som bidrar til å løse opp stress i kroppen, som «tøyer» og styrker muskler og ledd, og øker blodsirkulasjon i hele kroppen. Du vil også bli introdusert til Solhilsen – Surya Namaskara, en enkel dynamisk sekvens.
I tillegg arbeider vi med pusteøvelser, avspenninger, konsentrasjonsteknikker og enkle meditasjoner.
Dette er gode verktøy, for å finne ro i en hektisk hverdag.
Vi er nøye på at elevene våre lærer grunnleggende teknikk, og de fleste blir med både 2 og 3 ganger på nivå 1, før de ønsker å gå/slippes videre til nivå 2.

Klassisk yoga nivå 2.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Nivå 2 bygger på nivå 1.
Du vil på dette kursnivået tas dypere inn i yogastillingene; du vil oppleve at de blir litt mer krevende fysisk i relasjon til både styrke og strekk. Vi øker detaljeringsnivået mht. teknikk da øvelsene blir mer krevende, for å ivareta kroppen og videreutvikle praksisen som ble påbegynt på nivå 1.
Det introduseres flere pusteteknikker, som på ulike måter påvirker oss fysisk og mentalt, og vi fordyper oss spesielt i Blåsebelgen (Bhastrika).
Avspenningsteknikker og meditasjoner vil også bli litt mer omfattende og fordypende. Yoga Nidra (dybdeavspenning) introduseres i sin fulle versjon.

Klassisk yoga nivå 3.
Kurstid: 1,5 klokketime.
Nivå 3 bygger på nivå 2.
Dersom du ikke er elev på Yogaloftet Oslo og har gjennomført nivå 1 og 2, må du ta kontakt med Anita før du melder deg på dette kurset slik at begge er sikre på at dette er rett nivå for deg.
Du vil fordype deg ytterligere i de fysiske yogastillingene og pusteteknikkene, hvor fokus også ligger på en viss grad av selvstendig praksis slik at du også kan praktisere hjemme ved behov.
Avspenninger og meditasjoner videreutvikles fra nivå 2.
Du vil bli introdusert til enkle Kriya teknikker (energiarbeid) hvor også Chakraene har sin plass. Vi arbeider jordnært og enkelt da dette gir oftest best effekt for det moderne mennesket.

Klassisk dynamisk yoga nivå 1.
Kurstid: 1,5 klokketime.

Dette kurset fokuserer på dynamiske flytsekvenser, samt enkle yogastillinger som øker fleksibiliteten og styrken i dine muskler og ledd. Balanseøvelser for økt konsentrasjon og ro er også en del av kursinnholdet.
Du vil også lære enkle pusteøvelser for konsentrasjon og ro, samt at alle klasser avsluttes med en avspenning.
Du blir rolig tatt med inn i de ulike teknikkene som skal hjelpe kropp og sinn til å finne seg til rette i denne helhetlige praksisen.

Tradisjonell Yin Yoga nivå åpent nivå. 
Kurstid: 1,5 klokketime.

Yin Yoga er en svært rolig yogaform. Den har sitt medisinske fundament i kinesisk medisin og i taoismen som filosofi.
Vi arbeider i yogastillingene en stund (1 – 10 min avhengig av stilling) for å stilne oss og komme i dyp kontakt med oss selv og hvordan vi faktisk har det.
Ved å holde yogastillingene over litt tid, bringer vi frem en mulighet til å slippe ut spenninger i muskler og ledd. Dyptgående og avspennende pust og nærvær til oss selv er viktig i arbeidet med å mykne oss både fysisk og mentalt. Blokkeringer i vår livskraft, Qi, kan fremkomme i våre muskler og ledd. Ved å arbeide dypt, skånsomt og oppmerksomt ønsker vi å hjelpe Qi til å flyte fritt og skape et grunnlag for en sunn kropp og et stabilt sinn.

Dette er et kurs for deg som er helt ny til yoga, eller for deg som ønsker å repetere og fordype deg.
Yogaprogrammene er utarbeidet iht. de medisinske prinsipper som gjelder for kinesisk medisin, slik at din livskraft skal kunne flyte mellom og nære kroppens organer.

Senior Yoga.
Kurstid: 1,5 klokketime.

Senior Yoga har sitt fundament i Klassisk Yoga.
Kurset er et tilpasset yogakonsept for ”godt voksne ” (55+). Kurset kan også passe for deg som har behov for tilpasset rolig yoga.
Kursene utføres sittende på gulvet, liggende på gulvet og stående.
Vi arbeider med kroppens styrke og fleksibilitet gjennom gode, fysiske styrkeøvelser og strekkøvelser for muskler og ledd. Vi puster helt «ned i magen”, og vi trener ytre og indre magemuskler og bekkenmuskulatur. Balanseevnen og koordinasjonen trenes. Praksisen ønsker å fremme en opplevelse av økt ro og velvære gjennom en kombinasjon av bevegelser, pusteteknikker og avspenning.

Yoga for mor og barn (barselsyoga).
Kurstid: 1 time og 15 min.

Gratulerer med fødsel og en helt ny tilværelse med baby.
Kroppen har vært helt utrolig, og har gått gjennom mye gjennom svangerskap og fødsel.
Dette kurset fokuserer på områdene som trenger ekstra oppmerksomhet i barseltiden; bekkenbunn, mage/kjerne, lår/sete og skuldre/øvre rygg.
Vi jobber med pust, kroppsbevissthet og styrke; innenfra og ut!
Det er selvfølgelig mulighet for amming og stell underveis i klassen.
Vi ønsker at du skal ha en god opplevelse hos oss, derfor har vi satt av de siste 15 minuttene til at du og barnet ditt skal ha en rolig avslutning. Du vil da få tid til å rydde sammen og kose deg på vei ut av yogarommet uten stress.
Ingvild er yogalærer og naprapat og kan tilrettelegge om du har ekstra utfordringer som skal taes hensyn til.

Yoga for løpere 
Kurstid: 1 ,5 klokketime.

Yoga for løpere er en av spesial klassene på timeplanen vår, i denne klassen rettes øvelsene mot løpeteknikk og skadeforebygging.
Yogalærer Ingvild har ekstra kompetanse innen behandling og rehabilitering, da hun til daglig jobber som naprapat. Hun har som mål at du som tar dette kurset, skal vite hva du kan gjøre med forskjellige skader og vondter som typisk kommer med løping.
Det er ikke fordypning i yogafilosofi eller avanserte øvelser, men en klasse der du lærer yoga som myker opp en stiv og støl løpekropp.
Vi holder et rolig tempo gjennom yoga øvelsene, og gjør enkle pust og avspenningsteknikker.

Myk Klassisk Yoga
Kurstid: 1,5 klokketime.
Dette er timen for deg som ønsker en ekstra rolig, myk og avstressende yogaklasse. Vi vil fokuserer på enkle skånsomme øvelser som mykner stive skuldre, nakke, rygg og hofter, samt pust og avspenning. Timene er laget for å roe kropp og sinn ved å stimulere nervesystemet til ro, samtidig som du øker din fleksibilitet.

Yogalunsj – kun live online på Zoom.
Kurstid: 20 minutter.
Yogalunsj er et tilbud fra oss, som en liten pause fra hverdagen, midt på dagen.
Dette er kortreist yoga der du er. Du trenger kun en stol/kontorstol og mulighet til å stå.
Vi gjør yoga sittende på stol og stående.
Fokus for praksisen er å løsne opp i skuldre, nakke, rygg og hofter. I tillegg vil vi søke å bringe pusten tilbake ned i dypet av lungene. Klassen vil avsluttes med en kort avspenning/konsentrasjon for å stilne sinnet. En liten pause bare for deg 💖.

Do what you love...