Anita Abrahamsen

AA head shot farge korrigert

Hei, jeg heter Anita og er eier, daglig leder og hovedlærer på Yogaloftet i Oslo.

I tillegg driver jeg også Yin Yoga Instituttet AS.

For meg er yoga ikke bare en treningsform, men en livsstil. Jeg forsøker så godt jeg kan å ta med meg yogaens grunnverdier om tilstedeværelse, omsorg og glede i alt jeg gjør. Både på og utenfor yogamatte.

Det er viktig for meg å få frem at man må ikke gå ut av livet og inn på yogamatten for å praktisere yoga. Tvert i mot, yoga er ment å være en fantastisk verktøykasse for å gjøre livene våre så bra som mulig! Det er ikke nødvendigvis de store halsbrekkende øvelsene som er viktige. Det er heller de de små og vedvarende øvelser/praksiser som vi klarer å bringe inn i hverdagen , som gir de store og langsiktige gevinster for god fysisk og mental helse.

Jeg er opptatt av å gjøre yoga tilgjengelig for alle. Det være seg at det er behov for å modifisere/tilpasse yogastillinger, slik at de med skader og slitasjer også kan ha nytte av yoga. Eller kraftfull og dynamisk yoga for de som ønsker å styrke kroppens kjernemuskulatur og samtidig beholde eller videreutvikle sin smidighet. Videre er arbeid med stress og stressmestring noe som ligger mitt hjerte nærme og som jeg arbeider mye med, både via privat undervisning og i yogaklasser.

Jeg har bestått den 3,5-årige utdanningen via Yogalærerskolen i Norge (1.000 timer) innenfor Klassisk yoga.

I tillegg har jeg også arbeidet mye med taotistisk filosofi, kinesisk medisin og Yin Yoga. Jeg tilbyr Yin yoga lærerutdanning via mitt selskap Yin Yoga Instituttet, sammen med Lisbeth Wang.

Jeg har omfattende fordypning i anatomi/fysiologi, avspenningsteknikker, meditasjonsteknikker og Kria Yoga teknikker.
Jeg har gjennomført flere stille retreats i Kriya Yoga og renselsesteknikker samt Kids` Yoga Teacher Training med Maalaa (Rosalie Lazar).

«Mitt hjerte er mitt tempel» – Dalai Lama