Anita Abrahamsen

Hei, jeg heter Anita og er eier, daglig leder og hovedlærer på Yogaloftet i Oslo.
Mitt fagområde på YLO er: Klassisk Yoga nivå 1, 2 og 3, Tradisjonell Yin Yoga nivå 1 og 2, Senior Yoga.

I tillegg driver jeg også Yin Yoga Instituttet AS.
Her har jeg utdannet yogalærere i Tradisjonell Yin Yoga og Yoga Nidra siden 2012.

Du kan følge meg på Instagram via denne lenken: https://www.instagram.com/anita_abrahamsen_yoga/

Jeg har drevet med fysisk og mental trening siden jeg var 14 år. I en periode drev jeg med toppidrett som krevde enormt mye, både fysisk og mentalt. Det var i denne tiden at min interesse for konsentrasjonsteknikk og meditasjon ble vekket. Jeg elsker å bruke kroppen fysiske, samtidig kjenner jeg at jeg ikke kan unnvære de mentale praksiser; de hjelper meg til å kunne være den beste utgaven av meg selv.

Min faglige base ligger i økonomi, administrasjon og ledelse. Jeg har arbeidet som leder og toppleder innenfor økonomi/ledelse og som konsulent innenfor rekruttering, headhunting og lederutvikling i mange år. På ett tidspunkt ble det nødvendig å velge retning: Business eller yoga. Yoga ble min vei videre.

Mitt faglige ståsted i yoga er Tradisjonell klassisk yoga og Tradisjonell Yin yoga. Dette betyr at jeg underviser i gamle yogatradisjoner fra henholdsvis India og Kina. Tradisjon betyr at noe er overlevert fra generasjon til generasjon og ansees for å være en hellig (ikke religiøs) måte å arbeide med yoga på.

Jeg har bestått den 3,5-årige utdanningen via Yogalærerskolen i Norge (1.000 timer) innenfor Tradisjonell klassisk yoga (2008). Denne utdanningen har fokus på fysisk yoga, pusteøvelser, oppmerksomhets- og konsentrasjonsarbeid og meditasjon. Herunder ligger omfattende egenpraksis, samt undervisningspraksis. Jeg studerer fortsatt Klassisk yoga og dens filosofi og medisinske ståsted.

Jeg har praktisert Qigong like lenge som jeg har praktisert Yoga. Jeg har studert Yin Yoga under Paulie Zink, Qigong under flere ledende mestere i mange år, samt kinesisk medisin via min kollega i akupunktur, Lisbeth Wang. Jeg arbeider kontinuerlig med å fordype meg videre i taoistisk filosofi (De Fem Elementer) og kinesisk medisin som er Yin Yogaens filosofiske og medisinske ståsted.

Jeg har omfattende fordypning i anatomi/fysiologi, avspenningsteknikker, meditasjonsteknikker og Kria Yoga teknikker.
Jeg har gjennomført flere stille retreats i Kriya Yoga og renselsesteknikker samt Kids` Yoga Teacher Training med Maalaa (Rosalie Lazar)

For meg er yoga ikke bare en treningsform, men en livsstil. Jeg implementerer yogaens grunnverdier og teknikker i alt jeg gjør, også i min undervisning.

Det er viktig for meg å få frem at man må ikke gå ut av livet og inn på yogamatten for å praktisere yoga. Tvert i mot, yoga er ment å være en fantastisk verktøykasse for å gjøre livene våre så bra som mulig! Det er ikke nødvendigvis de store halsbrekkende øvelsene som er viktige. Det er heller de de små og vedvarende øvelser/praksiser som vi klarer å bringe inn i hverdagen , som gir de store og langsiktige gevinster for god fysisk og mental helse.

Jeg er opptatt av å gjøre yoga tilgjengelig for alle. Det være seg at det er behov for å modifisere/tilpasse yogastillinger, slik at de med skader og slitasjer også kan ha nytte av yoga. Eller kraftfull og dynamisk yoga for de som ønsker å styrke kroppens kjernemuskulatur og samtidig beholde eller videreutvikle sin smidighet. Videre er arbeid med stress og stressmestring noe som ligger mitt hjerte nærme og som jeg arbeider mye med, både via privat undervisning mot ledere og i yogaklasser.

«Mitt hjerte er mitt tempel» – Dalai Lama